Vanochtend was het in al in de ochtendkranten te lezen. Een parkeerder in de gemeente Roermond had een boete ontvangen van 60 euro, maar vroeg bij de gemeente allerlei hierover informatie op. De gemeente Roermond bleef in gebreke bij het beantwoorden van de vragen en daarom trad de Wet Dwangsom in werking. De ontvanger van de parkeerbon kreeg vervolgens 700 euro uitgekeerd.

De Wet dwangsom is op 1 oktober 2009 in werking getreden. Deze wet regelt dat een aanvrager het recht heeft op een vergoeding als er niet op tijd een beslissing wordt genomen. Die dwangsom kan oplopen tot een bedrag van 1260 euro. Sommige gemeenten ervaren de verzoeken om informatie als positief, anderen hebben het gevoel gepest te worden. Anderen gemeenten wijzen vrijwel standaard verzoeken om informatie af omdat ze informatie niet op tijd kunnen leveren.

Zo berichtte het Magazine van Binnenlands Bestuur afgelopen zaterdag.

 

Binnen dit netwerk wordt vaak gesproken over verbetering van de informatievoorziening in relatie tot de (e-)dienstverlening. De Wet Dwangsom lijkt me een aandachtspunt voor jou als informatiespecialist bij de inrichting van processen. Wat zijn jouw ideeën hierover ? Of is dit gewoon een maas in de wet ?

 

Weergaven: 292

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden