NETWERK VOOR DE INNOVATIEVE INFORMATIEWERKER
Goedemorgen,
Zijn er voorbeelden van gemeenten die voortvarend bezig zijn met een kwaliteitssysteem (archiefregeling artikel 16) en deze al (deels) geïmplementeerd hebben? Ik zou graag in contact komen met deze gemeenten. Wellicht zijn er mogelijkheden om te sparren, of kan ik langskomen voor een werkbezoek. Ik hoor graag.
Vriendelijke groet,
Arco
Tags:
Grappig dat deze discussie mijn pad kruist (of ik dat van de discussie ;-)).
Voor de Provincie Groningen heb ik zomer 2016 het (concept-)KIDO omgezet naar een middel wat beleid, actualiteit/ambitie en uitvoering met elkaar verbond. Het ging nl. ook erg om de vraag wat we nu konden DOEN (i.p.v. uitdenken en bediscussiëren). Heb er dus wel ideeën over, dus hou ik me aanbevolen als er een get-together vanuit Breed wordt belegd.
Middel voor de Provincie is best iets werkbaars geworden, enthousiaste reacties en toen... ging ik voor Doxis werken...
Zodoende weet ik dat als je interesse hebt voor de ABR-bijeenkomst op 13 april, je je voor 11 april gewoon nog kunt aanmelden, evt. ook bij mij: krista.langeveld@doxis.nl. Voor ABR-leden is het gratis, niet-leden betalen een bijdrage voor die ene keer. Voor meer informatie kun je ook mijn collega Ingrid bellen: 070 317 7172.
Ha Krista, wat is die bijdrage per keer voor niet ABR-leden?
zomaar een versie van een voorbeeld....., wie volgt. Anonimiseren mag natuurlijk.
Artikel 16 Archiefregeling geeft geen nadere informatie over hoe een kwaliteitssysteem eruit moet zien. Daarom hebben we bij BECIS een kwaliteitssysteem ontwikkeld. Dit systeem is bij een aantal gemeenten door ons ingevoerd (o.a. gemeente Waalwijk).
De basis van het systeem vormt een kwaliteitshandboek, gebaseerd op de ambitie van de organisatie op de informatievoorziening. Hierbij kijken we zowel naar de rechtmatigheid (zoals ook bij de KPI’s van de VNG) als naar doelmatigheid. Bij de doelmatigheid staat de vraag centraal of de organisatie op een effectieve en juiste wijze ondersteund wordt door de informatievoorziening.
Het handboek gebruiken we als normering: waar staat de organisatie nu ten opzichte van de benoemde ambitie? De bevindingen worden vastgelegd in een jaarlijks rapport met analyses en aanbevelingen.
Het handboek geeft ook een omschrijving van de gekozen methodiek. Een kwaliteitssysteem is immers een continu en systematisch proces van meten, verbeteren en vernieuwen.
Mocht u interesse hebben in de wijze waarop wij dit verder vormgeven en aanpakken dan maken wij graag vrijblijvend kennis.
@Andre: volgens mij iets in de orde van 150 euro.
Hoi Olga,
Ook ik zou graag de blauwdruk willen ontvangen.
l.tijs@emmen.nl
Alvast bedankt!!
Lian Tijs
Olga Govers zei:
Dag Arco,
De gemeente Heemstede en Bloemendaal hebben een kwaliteitssysteem ontwikkeld. Deze is door onze archiefinspecteurs positief omarmd en zou wat hun betreft als blauwdruk voor alle gemeenten kunnen gelden.
Neem maar contact op met Olga Govers (Bloemendaal) of Leuntje van Duijn (Heemstede) alias team GolD.
Ook ik ben hierin geïnteresseerd. j.meulenbeek@oostgelre.nl
Ik werk sinds september vorig jaar in Oost Gelre en ben aangenomen als kwaliteitsmedewerker DIV maar tot nog toe blijft dit beperkt tot controles van registraties in het zaaksysteem zonder dat het is opgehangen aan een "kapstok"
We zoeken dus handvatten om te komen tot een kwaliteitssysteem
Hallo Olga,
Ook ik wil graag jullie blauwdruk ontvangen.
Groeten, Christa laan
Hallo Olga,
Ik zou ook graag de blauwdruk ontvangen.
Met vriendelijke groet,
Manon
Beste Olga,
Ik zou ook graag de blauwdruk ontvangen.
c.van.driel@ozhz.nl
Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,
Claire
Zou ik, namens de provincie Flevoland, ook de blauwdruk mogen ontvangen?
jeanet.punt@flevoland.nl
Dank bij voorbaat.
M.v.g.
Jeanet Punt
© 2024 Gemaakt door Marco Klerks. Verzorgd door