NETWERK VOOR DE INNOVATIEVE INFORMATIEWERKER
Er is, ook in de nieuwe selectielijst "2017" een onderscheid in bewaartermijn van vernietigbare financiele stukken en die mbt onroerendgoed transacties. Namelijk, resp. 7 en 9 jaren.
Ik heb de indruk dat dit weinig bekend is, laat staan toegepast. In de analoge situatie is het lastig om praktisch invulling er aan te geven omdat facturen, transacties meestal op doorlopende boekhoudnummer (transactie-, debiteuren- , crediteurennummer) worden weggezet. In een zaaksysteem lijkt het me ook al lastig toe te passen.
Zijn er plaatsen waar die splitsing wel wordt toegepast of is de oplossing om de termijn voor al deze stukken maar op 10 jaar n.v. te zetten? Als de splitsing bij de bron niet wordt toegepast lijkt me dat laatste de enige, minst arbeidsintensieve oplossing.
Tags:
Herkenbaar inderdaad. Het zou wenselijk zijn geweest zeker wat financiën betreft eenduidige termijnen te hanteren mede om de reden zoals jij die aanvoert. Dat pleidooi vond geen instemming.
Ik zou dit punt nog eens aankaarten bij via archief@vng.nl, dat geldt ook voor je punt over vervanging.
En anders bestaat ook nog de mogelijkheid om bij de ter inzage legging dit kenbaar te maken.
Daar waar ik 9 jaren zeg, bedoel ik natuurlijk de termijn van 10 jaren.
Voor digitale diensten geldt ook een bewaartermijn van 10 jaar voor facturen.
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastin...
Grondexploitatie moest al 10 jaar bewaard worden, komt dus op weinig verschil uit met de oude lijst. Bij ons was de afdeling financiën hier zelf al bewust mee bezig. Voor de fusie dan. Geen idee hoe het sinds onze fusie gaat.
© 2025 Gemaakt door Marco Klerks. Verzorgd door