Inmiddels 16 jaar geleden zijn we het Breed Netwerk begonnen. Ons doel was om de samenwerking te bevorderen tussen Brabantse gemeenten op het gebied van informatie- en archiefbeheer. Het bleek een succes te zijn. Het duurde niet lang voordat ook Informatieprofessionals van buiten de provincie Noord-Brabant zich wilden aanmelden en gingen participeren op ons platform. Breed is in de jaren daaropvolgend tot op heden een nationaal begrip geworden bij Informatieprofessionals. De vele forum bijdrages en blogs hebben talloze vragen beantwoord, discussies opgeleverd en soms ook geleid tot concrete producten.

Indertijd is onze website opgezet door gebruik te maken van het zogeheten NING platform. Echter zoals veel van onze deelnemers al hebben gemerkt, voldoet de huidige versie van NING niet meer aan moderne eisen voor websites. Bij het migreren naar een andere nieuwere versie van het hosting platform lopen wij tegen technische problemen aan die niet of nauwelijks oplosbaar lijken te zijn. Een van de belangrijkste problemen is met name dat de historie van blogs en discussies niet foutvrij meegenomen worden naar het nieuwe platform.

Omdat wij dagelijks merken dat het Breed Netwerk op inhoud nog steeds een platform is dat relevant is voor onze doelgroep, doen wij op deze plek een oproep:

Wie wil en kan ons helpen bij het bouwen van een nieuw platform voor Breed, of heeft voldoende technische kennis van het NING platform om een migratie wel tot een succes te maken.

De stichting achter Breed bestaat uit een klein aantal vrijwilligers die uit liefde voor het vakgebied al jaren proberen met minimale middelen de Breed website in de lucht te houden. Om uit de impasse van de technische problemen van het NING platform te komen, zoeken wij twee of drie personen die ervaring hebben met het bouwen van websites in bijvoorbeeld Drupal, Wordpress of mogelijk ander cms. Daarnaast zou het fijn zijn als er ook één of twee personen zich aansluiten die ervaring hebben met moderne vormgeving van websites.

De stichting achter Breed moet het helaas zonder subsidies doen. Mocht je willen meewerken aan de bouw van een nieuwe omgeving dan betekent dat je dit dus op vrijwillige basis doet.

Voor aanmeldingen of vragen neem dan contact met ons op via info@breednetwerk.nl

Weergaven: 92

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Leon van Oosterom op 10 September 2024 op 8.53

Beste Joost,

Zonder al teveel op details te willen ingaan, maar dat hebben we reeds een aantal malen helaas tevergeefs geprobeerd. 

Met vriendelijke groet

Leon van Oosterom

bestuurslid Breed

Reactie van Joost Salverda op 9 September 2024 op 13.14

Waarom geen contact gelegd met KIA om over mogelijkheden en mogelijke routes te praten? Als ik me niet vergis is Archief 2.0 hier ook naartoe gemigreerd. Ik kan me voorstellen dat aansluiten bij KIA niet het doel is, maar mogelijk kunnen zij wel meedenken en kennis leveren? 

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden