Wet digitale overheid aangenomen door Tweede Kamer

Bron: website Digitale overheid

Op 18 februari 2020 heeft de Tweede Kamer het Wetsvoorstel digitale overheid aangenomen. De wet verankert taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden mbt de voorzieningen voor de generieke digitale infrastructuur (GDI), verplichtingen voor bestuursorganen en aanspraken van burgers en bedrijven. Gewerkt wordt in tranches; de eerste tranche regelt onder meer de toegang tot digitale dienstverlening van de overheid middels elektronische identificatie/authenticatie, informatieveiligheid en standaarden.

Het voorstel werd ingediend door minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Tweede Kamer nam ook een aantal amendementen en moties aan.

De Wet digitale overheid regelt verdere digitalisering van de Nederlandse overheid. Dit eerste deel van de wet gaat over hoe burgers en bedrijven veilig en betrouwbaar kunnen inloggen bij de (semi-)overheid. Daarnaast bevat de wet regels over informatieveiligheid en privacy en het toepassen van open standaarden.

Nu is het aan de Eerste Kamer om zich te buigen over het voorstel. Wanneer de wet Digitale Overheid ook door de Eerste Kamer is aangenomen wordt deze in de Staatscourant gepubliceerd en vervolgens in stappen ingevoerd.

Bekijk de tijdslijn voor een overzicht van het verloop van de totstandkoming van de Wet digitale overheid.

Weergaven: 164

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden