Sinds kort verzorgt het Nationaal Archief leerexpedities als een vorm van leren waarin je samen op zoek gaat naar antwoorden. In een expeditie gaat een zelfsturend en zelflerend team van professionals uit verschillende organisaties op onderzoek naar zulke voorbeelden en koppelt dit aan hun eigen praktijk. Waar in het veld zit expertise op het gebied van duurzame toegankelijkheid? Hoe borgen zij de duurzame toegankelijkheid? Welke afwegingen hebben zij gemaakt en hoe hebben ze betrokkenheid van andere professionals, zoals architectuur of beleidsmedewerkers, daarbij georganiseerd? Hoe zouden we sowieso meer van elkaar kunnen leren en het dan ook direct kunnen toepassen? Of is dat ook weer leren?
In deze themasessie gaan we in op het fenomeen leerexpeditie, maar vooral wat je daarvan kunt leren voor je eigen werk en ontwikkeling. Hoe zou je op expeditie kunnen zonder dat je een reisorganisatie nodig hebt, en hoe zorg je er dan voor dat het je wel wat oplevert? En hoe betrek je collega’s met andere professies nauw op een constructieve manier? Een themasessie voor de nieuwsgierigen en leergierigen onder ons die worstelen met informatiehuishoudingsvraagstukken.
Sebo Boerma is onderwijskundig adviseur bij het Nationaal Archief en denkt mee over manieren om de kennis van het Nationaal Archief effectief in te kunnen zetten voor de departementen, maar dan vanuit een lerend perspectief.
De themasessies vinden elke laatste donderdag van de maand online plaats tussen 15:00 en 16:30 uur. De centrale vragen kiezen we uit jullie suggesties, die je via de bekende platforms Breed, KIA en de KNVI aan ons kunt doorgeven. Wat houdt je bezig? Waar zou je meer over willen weten? Van welke organisatie wil je leren? Elke maand kiezen we één centrale vraag, die we gezamenlijk gaan beantwoorden door onze krachten te bundelen.
Dit is de link naar het event: Agenda - www.knvi.nl
Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!
Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie