Bron: Overheid.nl

De Archiefwet schrijft voor dat de overheid haar informatie op een goede manier bewaart. Dat is van belang voor de bedrijfsvoering van de overheid zelf, maar ook voor publieke verantwoording, rechtsvinding en vanuit cultuur-historisch perspectief. Omdat de huidige wetgeving zich vooral op papier richt, wordt de Archiefwet aangepast aan digitale ontwikkelingen. Zo wordt voortaan zowel papieren als digitale overheidsinformatie duurzaam bewaard.

Consultatie berichten

Overzicht van alle berichten bij de consultatie, gesorteerd op datum

Consultatie rapport gepubliceerd, 20 maart 2020

Weergaven: 175

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 22 Juni 2020 op 14.36
Reactie van Yvonne Welings op 22 Juni 2020 op 14.33
Dankjewel Jolanda, vrees dat actieve openbaarheid met deze reactie geen realiteit meer gaat worden of je moet alle namen uit de documenten zwart gaan zetten. In mijn optiek had voor mei 2018 de archiefwereld in actie moeten komen. De aanpassing van artikel 2A is te gering. Gemiste kans.
Reactie van Jolanda de Jong op 22 Juni 2020 op 14.27

Het advies van de Autoriteit Persoonsgegevens over het concept voor een wetsvoorstel Modernisering Archiefwet staat ook online.

Citaat: "Het wetsvoorstel is in het licht van de AVG nog in onvoldoende mate een integraal kader met voldoende passende waarborgen. De AP heeft op dit punt bezwaar tegen het concept en adviseert de procedure niet voort te zetten, tenzij het bezwaar is weggenomen."

© 2025   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden