Het Nationaal Archief ontwikkelt het DUTO-raamwerk. Vanaf vandaag starten we met een openbare review voor de modules 3 tot en met 8. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om te reageren op de conceptversies. Dit kan tot 29 oktober.
Wat is het DUTO-raamwerk?
Het DUTO-raamwerk is een praktisch hulpmiddel waarmee informatieprofessionals aan de slag kunnen om overheidsinformatie duurzaam toegankelijk te maken. De eerste modules beschrijven de zes kenmerken van duurzaam toegankelijke overheidsinformatie. En waarom het waardevol is om daarnaartoe te werken. In modules 3 tot 8 worden de functionele modeleisen en organisatorische randvoorwaarden uitgewerkt waaraan informatiesystemen moeten voldoen om duurzaam toegankelijk te zijn.
Deze modules zijn normerend, en daarom organiseren we een openbare review. Dit is dé gelegenheid om uw input te leveren, en om na te gaan of het raamwerk goed in elkaar zit. En of het ook in uw situatie toepasbaar is. Tijdens de openbare review zetten we inhoudelijk de puntjes op de i. En kunnen we tegelijkertijd nagaan of het DUTO-raamwerk berust op een brede consensus.
Hoe kunt u feedback geven?
Wilt u meedoen aan de openbare review? Ga dan nu naar KIA om de conceptstukken te lezen en het reviewformulier in te vullen. Mail het ingevulde formulier naar reviewkennisproducten@nationaalarchief.nl, met “Review DUTO-raamwerk” en de naam van uw organisatie als onderwerp. Vragen over de review kunt u ook naar dit e-mailadres sturen. Insturen van feedback kan tot 29 oktober.
Na de openbare review
Na afloop van de review geven we openheid van zaken over de manier waarop de opgehaalde input is verwerkt. We maken inzichtelijk welke aanbevelingen we overnemen en hoe. De definitieve tekst waarin de feedback is verwerkt sturen we naar de Standaardisatieraad van het Nationaal Archief voor de vaststelling van de modules. We houden iedereen via de verschillende kanalen op de hoogte als de modules worden vastgesteld en gepubliceerd.
Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!
Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie