NETWERK VOOR DE INNOVATIEVE INFORMATIEWERKER
De werkgroep e-Depot Zeeuwse overheden heeft een instrument ontwikkeld voor een eerste ‘scan’ van de staat van de informatiehuishouding. Op deze pagina staat een link naar het document in pdf formaat. Desgewenst kan dit in word formaat worden toegezonden.
Een aantal leden van de ambtelijke werkgroep stelt een handreiking op die overheden kan helpen bij het stapsgewijs op orde brengen van het informatiebeheer in de eigen organisatie.
De handreiking zal naar verwachting dit najaar beschikbaar zijn.
Opmerking
Hallo Mike,
Op de vraag van systeembeheer waar gekeken moet worden komt hetzelfde antwoord als in de analoge situatie: alle plekken waar archiefbescheiden worden opgeslagen. Als het goed is, weet je dat precies (of ongeveer :-). Het is vervolgens aan de informatiebeheerder om te bepalen wat er bewaard dient te blijven.
Hoi Hanneke,
Ik lees bij vraag 10 dat "je aan ICT [zou] kunnen vragen hoeveel de opslagcapaciteit bedraagt en daar de 80-20 regel op toepassen. dat houdt in dat je ervan uitgaat 20% blijvend te bewaren."
Ik ben benieuwd of waar die regel vandaan komt, het lijkt mij op het eerste idee een nogal ruime schatting voor te bewaren archieven. Ad van Heijst schreef vorig jaar nog dat het ongeveer 2% zou zijn. Zie: http://inforoads.blogspot.nl/ (17 december 2014). Dat komt ook eerder in de buurt van quick scans die ik eerder heb gemaakt. Daarnaast is het voor "systeembeheer" erg lastig om een eenduidig antwoord te geven op de "opslagcapaciteit" (hier wel in ieder geval). Wat moet er dan allemaal bij vragen ze (e-mail, tapes, applicatieopslag, netwerkschijven, cloudopslag, ...)
Misschien zit ik er naast. In dat geval ben ik heel benieuwd naar de antwoorden die archiefvormers op die vraag geven.
© 2025 Gemaakt door Marco Klerks. Verzorgd door
Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!
Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie