Handreiking Digitaal vernietigen (NA) nu beschikbaar

Waarom en hoe vernietig je digitale informatie?

Digitaal vernietigen van informatie? Hoe doe je dat? Veel overheidsinstellingen hebben vragen over dit proces. Nationaal Archief en Content Strategy hebben daarom een handreiking Digitaal vernietigen ontwikkeld. De handreiking biedt o.a. een praktisch stappenplan om aan de slag te gaan met het vernietigen van digitale overheidsinformatie. De handreiking is nu beschikbaar op de website van het Nationaal Archief.

Bedoeld als kapstok

Vernietigen van digitale overheidsinformatie is een wezenlijk onderdeel van goed informatiebeheer. Maar gebeurt in de praktijk te weinig. De handreiking is dan ook opgesteld om organisaties bewust te maken en op weg te helpen. Het is geen blauwdruk. Maar bedoeld als kapstok om het proces van digitaal vernietigen binnen organisaties (verder) vorm te geven, aan de hand van de eigen selectielijst.

Wat kunnen de lezers verwachten?

De handreiking is geschreven voor iedereen die betrokken is bij het proces van en de besluitvorming over digitaal vernietigen van informatie. En gaat in op de volgende vraagstukken:

  • Waarom is digitaal vernietigen noodzakelijk?
  • Wat is digitaal vernietigen? En wat moet daarvoor geregeld zijn?
  • Hoe kan digitaal vernietigen er in de praktijk uitzien?

Interesse? Ga naar de handreiking Digitaal vernietigen.

Weergaven: 440

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Nadia Favié-Slaar op 29 September 2021 op 16.50

Er zijn natuurlijk verschillende vormen van 'digitaal'. Het is maar hoe ik het interpreteer en welke mogelijkheden in tot mijn beschikking heb. Van traditioneel (het fysieke proces nabouwen) tot modern (volledig ingebed in het digitale archief). Is er een overheidsorganisatie die dit proces (om het dan maar even zo te noemen) 'modern' digitaal uitvoert?

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden