Nieuwsbericht | 02-02-2022 | 10:51
In november 2021 is in opdracht van RDDI een Flitspanelonderzoek uitgevoerd onder rijksmedewerkers. Het doel van dit onderzoek was om inzichtelijk te krijgen hoe rijksmedewerkers met overheidsinformatie omgaan. De belangrijkste resultaten: aandacht voor informatiehuishouding heeft de bewustwording verhoogd en de houding verbeterd van medewerkers, maar een echte gedragsverandering blijft vooralsnog uit.
Dit onderzoek was een vervolg op eerdere metingen die in september 2020 en januari 2021 zijn gedaan. Je kunt het hele rapport hier downloaden.
Bewustwording en houding Rijksmedewerkers verbeterd
Vanuit verschillende rijksprogramma’s, aandacht van media en politiek en natuurlijk vanuit RDDI zelf (o.a. door de ‘Goed Bewaard’ campagne) is er veel aandacht besteed aan het goed omgaan met overheidsinformatie. In het onderzoek is gekeken naar bewustwording, houding en gedrag van rijksmedewerkers. Daaruit kwam naar voren dat de bewustwording onder rijksmedewerkers in hoe zij met overheidsinformatie omgaan is verbeterd. Rijksmedewerkers zijn meer dan een jaar eerder van mening dat het goed bewaren van overheidsinformatie, de overheid efficiënter maakt. Ook zijn zij zich meer bewust dat het kwijtraken van overheidsinformatie consequenties heeft. Daarnaast is ook hun houding ten opzichte van overheidsinformatie verbeterd: er wordt meer belang aan gehecht. Zo vindt 97 procent van de respondenten dat rijksmedewerkers overheidsinformatie goed op horen te slaan. En 85 procent geeft aan zijn kennis/vaardigheden op het gebied van overheidsinformatie te willen verbeteren.
Bewustzijn rond goed omgaan met overheidsinformatie verbeterd
Verder lezen bij de bron, RDDI
Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!
Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie