Digitaal vergaderen, niet ideaal maar wel een goed alternatief

Bron: website Digitale Overheid

De tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming is geëvalueerd. De evaluatiecommissie concludeert in haar rapport dat digitaal vergaderen nog niet ideaal is maar dat het wel een bruikbaar alternatief kan worden. De belangrijkste nadelen van het digitaal vergaderen zijn te weinig snelheid, minder interactie en technisch gedoe. Ondanks deze nadelen denkt meer dan de helft van de ondervraagden dat  ze ook in de toekomst (gedeeltelijk) digitaal blijven vergaderen.

Hoe nu verder?

In veel gemeenten, provincies en waterschappen ging het de afgelopen tijd vooral om de vraag of er digitaal moest worden vergaderd en met welk digitaal vergadersysteem. Inmiddels is er sprake van enige gewenning. De vraag is nu vooral hoe de terugkeer naar fysiek vergaderen moet worden ingericht. Meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat het digitaal vergaderen als alternatief beschikbaar moet blijven.

Handreiking

Om griffiers, bestuurders en raadsleden te helpen ontwikkelde het programma ‘Lokale Democratie’ de handreiking ‘vergaderen in de anderhalvemetersamenleving’  De handreiking helpt om een goede keuze te maken tussen een digitale of fysieke vergadering en alles wat daar bij komt kijken. De handreiking wordt ook toegelicht in het webinar ‘Vergaderen in de anderhalvemetersamenleving: digitaal of f...

Weergaven: 105

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2025   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden