Het Conceptueel Informatiemodel voor de Omgevingswet (CIMOW) is gepubliceerd. CINOW beschrijft het domein van de Omgevingswet. Dit beperkt zich tot de informatie die in dit domein wordt vastgelegd en vastgesteld en in ketens wordt uitgewisseld ten behoeve van het DSO.
Het CIMOW beschrijft sec de informatie, hoe en waar deze informatie precies gebruikt wordt is geen onderdeel van dit informatiemodel. De informatie zoals beschreven in dit model mag overal waar dit nuttig is gebruikt en toegepast worden. Het CIM is implementatieonafhankelijk en los van de techniek opgezet. Dit maakt het mogelijk om de informatie in verschillende ketens en in verschillende technieken met behoud van betekenis te implementeren.
In de context van Omgevingswet zijn, naast het CIMOW, ook de volgende informatiedomeinen aan de orde:
• standaard officiële overheidspublicaties (STOP)
• standaard toepasbare regels (STTR)
• standaard aanvragen en meldingen (STAM)
Het rijk, de provincies, de gemeenten en de waterschappen zijn de partijen die gegevens beschikbaar stellen aan het DSO, deze partijen worden ook wel bevoegde gezagen genoemd. Bevoegde gezagen en het DSO gaan bij de Omgevingswet integreren op basis van de concepten beschreven in het CIMOW. Hiertoe speelt het CIMOW een centrale rol bij de inrichting van de informatievoorziening, door het bieden van centrale informatiedefinities.
Link naar CIMOW
Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!
Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie