NETWERK VOOR DE INNOVATIEVE INFORMATIEWERKER
De IBD organiseert in samenwerking met de VNG Academie vier workshops voor CISO’s en het hoger management om de adviesrol te verkennen en verder te professionaliseren. Ook voor FG’s zijn deze workshops interessant.
Bekijk de flyer of ga naar de inschrijfpagina.
Er moet meer bestuurlijke aandacht komen voor informatieveiligheid, met een hechtere verbinding tussen bestuurder en chief information security officer (CISO). De CISO heeft binnen de gemeentelijke organisatie een spilfunctie, om ervoor te kunnen zorgen dat de juiste acties worden genomen ten aanzien van de informatieveiligheid. Dit concludeert de Visitatiecommissie Informatieveiligheid na het bezoeken van 120 gemeenten. Waar zou de burgemeester en de gemeentesecretaris wakker van liggen en hoe kan een CISO hierin pro-actief en preventief optreden? Denk daarbij bijvoorbeeld aan een besluit met gevolgen voor de gemeentelijke dienstverlening. De IBD staat gemeenten bij op het gebied van informatiebeveiliging en helpt de CISO’s van gemeenten bij de invulling van hun rol en taken. Een van de belangrijke rollen van de CISO is eerste adviseur op het gebied van informatiebeveiliging van bestuur en management.
Workshops voor CISO’s
De IBD organiseert in samenwerking met de VNG Academie workshops voor CISO’s en het hoger management. De workshops bestaan uit twee delen:
Deel 1: Dialoogsessie “Spreekt u dezelfde taal?”
Tijdens deze workshop gaan de deelnemers aan de slag om antwoord te vinden op vragen als: Verstaat u de taal van uw bestuurder? Kent uw bestuurder uw positie en belangen op het gebied van advisering over risicomeldingen?Deelnemers leren tijdens de dialoogsessie elkaar beter begrijpen en meer dezelfde taal spreken. Zodat zij informatieveiligheid samen goed kunnen vormgeven.
Deel 2: Confrontatieworkshop “Adviseren van bestuur en management – verken uw rol”.
Tijdens deze workshop ontdekken de deelnemers via confrontatie met eigen ingebrachte knelpunten uit de praktijk het belang van een actieve rol van het management en bestuur bij het thema én het belang van het stellen van de juiste stuurvragen. Deelnemers leren welke stuurvragen zij kunnen stellen voor een goede informatiepositie en de deelnemers hebben verkend welke bestuurlijke besluiten en opdrachten nodig zijn bij beleidsvorming.
Doelgroep
De workshops zijn bedoeld voor CISO’s en hun hoger management van gemeenten. Deze workshops zijn ook interessant voor FG’s.
Resultaat
Deelnemers krijgen inzicht in bestuurlijke risico’s en versterken hun eigen adviesrol.
Data en tijd
De workshop duurt van 09:30 tot 15:30 uur en wordt viermaal gehouden op verschillende locaties verspreid door het land.
Klik hier om direct in te schrijven
Kosten
De kosten van de eerste vier workshop-bijeenkomsten worden gedragen door de IBD. Deelnemers aan deze workshops kunnen daarom kosteloos deelnemen. Er is plaats voor maximaal 80 deelnemers (20 deelnemers per workshop) en deelnemers worden op volgorde van inschrijving ingedeeld. Hierbij geldt een maximum van een inschrijving per gemeente. Er wordt een fee in rekening gebracht bij no-show.
Inschrijven
Meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven treft u op de...
De workshops zijn onderdeel van de CISO Toolkit. De IBD ondersteunt bij het verhogen en op peil houden van de informatiebeveiliging van Nederlandse gemeenten vanuit de kracht van het collectief. De IBD geeft nadrukkelijk aandacht aan het versterken van de positie van de gemeentelijke CISO en heeft hiervoor een CISO-Toolkit ontwikkeld. De CISO-toolkit bevat een aantal bekende producten van de IBD, aangevuld met een aantal nieuwe producten.
© 2024 Gemaakt door Marco Klerks. Verzorgd door
Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!
Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie