Bron: website BCT
Hoe kunnen we de administratieve verwerking van de duizenden formulieren die we maandelijks ontvangen zo simpel en efficiënt mogelijk maken? Dat is wat gemeente Nijmegen zich een paar jaar geleden afvroeg. De gemeente koos voor de formulierherkenningsoplossing van BCT, die zorgt voor het scannen, herkennen, beoordelen en doorsturen van binnenkomende formulieren. De software wordt inmiddels ook gebruikt voor bulkaanschrijvingen en factuurverwerking. Het resultaat is een volledig geautomatiseerde formulierherkenning, waardoor de administratieve last bij onder andere Sociale Zaken tot een minimum is beperkt.
Elke gemeente en (semi)overheidsinstelling heeft te maken met formulieren: van aanvragen en meldingen tot facturen en vragenlijsten. Ook al wordt de wereld steeds digitaler, organisaties zoals gemeenten zijn verplicht om (ook) papieren communicatie met hun burgers en bedrijven in stand te houden. En dat betekent het verwerken van een enorme stapel papier.
Ruim 5.000 formulieren
Michel Kerkhoff, senior applicatiebeheerder generieke applicaties bij gemeente Nijmegen, weet dit als geen ander: “Bijstandsgerechtigden moeten bij ons elke maand een verklaring toesturen waaruit blijkt dat ze nog recht hebben op de uitkering. Dat betekent dat we elke maand in één week ruim 5.000 standaard formulieren binnen krijgen.” Sinds enkele jaren werkt gemeente Nijmegen met de data-extractieoplossing van BCT om deze piek aan formulierverwerking op te vangen. “We waren destijds al bezig met de implementatie van Corsa voor digitale werkprocessen en DMS. Het was logisch om ook voor de herkenningssoftware van BCT te kiezen”, vertelt Kerkhoff.
Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!
Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie