Sinds 2000 houdt de branche organisatie BRAIN een tweejaarlijkse Kwaliteitsmonitor Archieven.

Met dit instrument kunnen archiefinstellingen zelf meten in welke mate hun producten en diensten aansluiten op de wensen en verwachtingen van hun bezoekers. In 2015 vond voor de vijfde keer de uitvoering van de Kwaliteitsmonitor plaats. Dat gebeurde dit keer als onderdeel van het innovatieprogramma Archief 2020. Er namen in totaal 35 archiefinstellingen deel aan de monitor. Bijna 2.800 bezoekers van deze archiefinstellingen (zowel fysieke bezoekers als websitebezoekers) vulden een digitale vragenlijst in over diverse kwaliteitsaspecten van de archiefinstelling. De kwaliteitsmonitor is de enige benchmark bij archiefdiensten.

Wat niet wordt gemeten is de toegankelijkheid en materiële staat van de archieven en collecties, de kwaliteitsmonitor richt zich op de fysieke en digitale dienstverlening.

Link naar de Kwaliteitsmonitor. Alleen de vijf best scorende archiefdiensten zijn in dit overzicht opgenomen. Opvallende dienst in de top 5 is de archiefdienst Gemert-Bakel.

Deelname aan de monitor was dit jaar geheel kosteloos, dankzij BRAIN. De bedoeling was dat zo veel mogelijk archiefdiensten deel zouden nemen aan de enquête, ook voor niet leden van BRAIN.

Weergaven: 483

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden