NETWERK VOOR DE INNOVATIEVE INFORMATIEWERKER
Iemand deze vragenlijst al gezien?
Toelichting op https://archief2020.nl/downloads/vragenlijst-digitaal-informatiebeh... "Onderzoek naar de kwaliteit van digitaal informatiebeheer bij decentrale overheden. De enquête is opgesteld door VNG, IPO en UvW en uitgezet door ICTU bij gemeenten, provincies en waterschappen. Het onderzoek is zo opgezet dat inzicht ontstaat in ‘facts en figures’ van het digitaal informatiebeheer bij deze organisaties. Hierdoor komen niet alleen knelpunten boven tafel maar vooral ook de kansen voor innovatie en verbetering; waardevolle informatie waar de deelnemende instellingen direct hun voordeel mee kunnen doen."
Ik word dan verdrietig van een uitspraak vraag als deze:
"Volgens de Archiefwet 1995 en selectielijsten moeten ook websites, agenda's en uitingen op de sociale media (tijdelijk of permanent) worden bewaard. Kunt u aangeven of de volgende digitale sociale media door uw organisatie worden bewaard?" (Op het lijstje: website, sociale media, whatsapp, Twitter, Facebook, Digitale agenda's van bestuurders, Overige sociale media).
Ik heb dat nog nooit in de Archiefwet gelezen, ook niet in selectielijsten. Ik dacht tot nu toe dat het medium niet leidend is, maar de rol van informatie in een proces. Dat de inhoud bepalend is voor de vraag of iets aangemerkt moet worden als archiefstuk of niet. Zit ik er helemaal naast?
Tags:
ja, is dezelfde.
7 jaar is tijdelijk te bewaren. Het gaat er natuurlijk om of je dat ook hebt geregeld als organisatie.
En ook daarbij geldt: de digitale agenda zal juist bijgehouden moeten worden om een betrouwbaar document te zijn.
@Yvonne, wat vind jij er van, van de vragenlijst?
© 2024 Gemaakt door Marco Klerks. Verzorgd door