Binnen onze organisatie krijgen we steeds meer bewustwording van het belang van een goede en doordachte migratie of conversie van gegevens. Hier willen we graag op doorpakken.

Er zijn al best wat voorbeelden van andere organisaties te vinden die een leidraad met stappenplan voor een migratie/conversie hebben gedeeld. Hierin zijn de stappen benoemd om te komen tot een goede conversie/migratie van gegevens. Om uiteindelijk een verklaring van migratie of conversie op te kunnen stelle.

In de stukken zie ik regelmatig terugkomen dat er een migratieplan/testplan moet worden opgesteld. Nu vraag ik me af of er organisaties zijn die voor het maken van een migratieplan en testplan gebruik maken van een sjabloon? Zodat er minder risico wordt gelopen om onderdelen te vergeten in het migratieplan/testplan. En mochten er organisaties zijn die gebruik maken van een "vast" sjabloon uiteraard de vraag of ze dit willen delen!

Ik hoor graag van jullie!

Weergaven: 191

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hoi Stefan,

Het Streekarchivariaat waar de gemeente Elburg bij aangesloten is heeft op hun website diverse leiddraden etc. staan. Zo ook over migratie: https://www.snwv.nl/archief-en-advies/overheden/migratie-en-conversie

Wellicht kun je het gebruiken.

Gegroet Jan-Jaap

Hoi Yvonne en Jan-Jaap, 

Dank voor jullie reacties. De stukken van het WestFries Archief zijn me bekend, de leidraad van het streekarchivariaat waar de gemeente Elburg bij is aangesloten nog niet. De gemeente Breda heeft ook een leidraad migratie/conversie (inclusief stappenplan) opgesteld. Nu zaak dus om het toe te gaan passen. En daarvoor ben ik op zoek naar een heel simpel invulsjabloon aangezien het onderwerp in de organisatie geen gesneden koek is en de stappen uit het stappenplan lastig zijn uit te leggen. Althans, dat is mijn ervaring. Dus op zoek naar een "keep it simple" methode voor de business. Het excel van het streekarchivariaat is zeker een idee om op voort te borduren!

Groet, Stefan

Wat is je mailadres? 

Beste Stefan,

Wij hebben inmiddels tientallen migraties met succes uitgevoerd en er lopen er nog tientallen van allerlei actieve en passieve (legacy) systemen naar een duurzame omgeving, conform een vastgesteld stappenplan: selectie, mapping, schoning, migratie en test. Jullie gebruiken zowel ons e-depot als pre-depot platform dus wil ik die graag met je delen.

Neem even contact op.

Groet Hans

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden