Dit jaar bestaat de huidige gemeente Elburg 50 jaar. Ja Elburg bestaat al vele jaren langer maar in 1974 zijn we samengegaan met de voormalige gemeente Doornspijk tot het huidige Elburg.

Om dit te vieren wordt er van alles georganiseerd. De eerste aftrap is onlangs gedaan door onze burgemeester. In een videoboodschap vroeg hij inwoners om zich aan te melden als figurant voor een documentaire '50 jaar Elburg'.

Waar het mij om gaat is de vraag of dit mogelijk een hotspot is. Als ik kijk naar de criteria waaruit je mag kiezen of iets een hotspot is of niet dan zijn die alle 4 enigszins negatief geladen. De viering van 50 jaar Elburg heeft een positieve fibe dus zal er niet snel een bestuur over omvallen of intensief publiek debat over komen. Misschien wel als het om de centen gaat.

Hoe kijken jullie hier tegen aan? Gegroet Jan-Jaap

Weergaven: 91

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Het is niet echt een hotspot, het is immers niet echt een plotselinge gebeurtenis die je niet hebt zien aankomen. Tegelijkertijd is dit wel een historische gebeurtenis, waarvan je documenten voor de eeuwigheid wil bewaren. 

Het lijkt mij ook geen hotspot, maar ik zou de zaken die er mee samenhangen o.b.v. paragraaf 1.3 van de selectielijst uitzonderen van vernietiging (p. 10):

"De volgende categorieën archiefbescheiden, die op grond van de Selectielijst 2020 in principe voor
vernietiging in aanmerking komen, dienen van vernietiging te worden uitgezonderd: [...]

Archiefbescheiden over zaken of gebeurtenissen met een voor het eigen orgaan uniek of bijzonder
karakter"

Klinkt als een behoorlijk bijzondere gebeurtenis voor de gemeente!

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden