NETWERK VOOR DE INNOVATIEVE INFORMATIEWERKER
Sinds 1 januari 2014 is de nieuwe GR BAR organisatie werkzaam. Deze GR werkt voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.
Binnen DIV zijn we bezig om (nieuwe) regels op te stellen en vast te laten stellen door het algemeen of dagelijks bestuur. Zo hebben we een archiefverordening en besluit informatiebeheer vastgesteld.
Een volgende stap is het volgende.
In NEN 2082 staat
Er is een vastgesteld metadataschema voor informatie- en archiefmanagement (zie NEN-ISO 23081-1), waarin is vastgelegd welke (sub)elementen er zijn en welke daarvan verplicht of optioneel zijn, welke (sub)elementen herhaalbaar zijn, voor welke (sub)elementen gecontroleerde woordenlijsten bestaan (semantische controle), wat de (syntactische) structuur van een (sub)element moet zijn en welke aggregatieniveaus worden onderkend.
Zijn er collega's die een dergelijk schema hebben laten vaststellen. Tips bij het opstellen hiervan zijn van harte welkom. Zou ik een voorbeeld hiervan mogen ontvangen? Mijn mailadres is w.hartgers@barendrecht.nl
Tags:
Ha Hiljo,
Goede vraag. Zie antwoord dat ik vanochtend aan Margreet gaf:
Metadata, wie heeft er nu geen behoefte aan een standaard (link). Er is ook een NEN norm voor metadata, de 23081.Het Rijk heeft er al een sinds 2009 en nog niet zo lang geleden is de TLOP verschenen. KING (gemeenten) wil die integreren met de zaaktypecatalogus en er is hoop dat we dit eerste half jaar we een standaard krijgen aangereikt. Toch blijft bij mij de vraag wel, hoe ga je een dergelijke (lange) standaard toepassen, op welk aggregatieniveau, per informatieobject ? Met andere woorden hoe uitvoerbaar is een en ander ?
Het Toepassingsprofiel Metadatering Lokale Overheden (TMLO) is inmiddels gepubliceerd. Ervaringen worden hiero op BREED gedeeld.
© 2024 Gemaakt door Marco Klerks. Verzorgd door