De introductie van de omgevingsvergunning, over de WABO hebben we het niet meer, nadert met rasse schreden.  Binnen deze community is volop gediscussieerd over de stand van zaken, de wet zelf, het plotten, de koppelingen tussen DMS en applicaties zoals Squit. Hier, in het zuiden van Nederland hebben veel betrokken medewerkers laat vakantie en na terugkeer is er nog maar een maand voor de daadwerkelijke deadline. De archivering is in deze vaak een ondergeschoven kindje.

 

De Wabovoorziening Omgevingsvergunning Online reguleert aan de voorkant (dus naar de indiener van een aanvraag) maar beperkt welke soorten bijlagen van een aanvraag in welke opslagformaten kunnen worden bijgevoegd. Daarnaast is geen architectuur bekend die voor gemeenten beschrijft hoe men de eigen behandelingsketen qua elektronische opslagformaten zo kan inrichten dat elektronische verwerking van de bijlagen mogelijk is. Gemeenten zullen daardoor in veel gevallen (moeten) overgaan tot een papieren verwerking en behandeling van de bijlagen, hetgeen behoorlijk ongewenst is gezien de oorspronkelijke Wabo-insteek (elektronisch aanvragen én elektronisch behandelen).

 

Via de WABO linkedgroep trof ik onderstaande vraagstuk aan van Saskia Nieuwenhuisen , die de volgende vragen in het kader van een studie aan de orde stelt.

 

> - Hoe downloaden we de dossiers van de OLO naar ons DMS?

> - Is ons DMS (Corsa) hiervoor geschikt?

> - Welke koppeling is hiervoor nodig?

> - Hoe gaan we archiveren, analoog, digitaal of hybride?

> - Hoe gaan we om met hybride dossiers?

> - Hoe gaan we de documenten en tekeningen ontsluiten en tot welk niveau?

 

Ik heb haar verwezen naar BREED, maar zoals ze zelf terecht stelde is de informatie hierover nogal versnipperd. Ik zelf zou vanuit mijn achtergrond nog een vraag aan willen toevoegen:

 

Ø        Hoe is de digitale toegankelijkheid (duurzaamheid) geregeld ?

 

Wie wil kennis delen op dit terrein ?

 

Weergaven: 279

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Heel herkenbaar dat vragen rondom de opslag en beheer van documenten/dossiers rond de omgevingsvergunning nu pas worden gesteld.
De digitale toegankelijkheid is niet duurzaam geregeld via de OLO. Na afhandeling van de vergunning wordt namelijk van het behandelende overheidsorgaan verwacht dat die de zaak beheert. Het DMS speelt daarin een grote rol. Daarbij zijn veel vragen te stellen. Bijvoorbeeld over de vraag hoe je omgaat met hoofd- en deelzaken. En welke gegevens leg je vast in de WABO-applicatie en welke in het DMS?
Ik ben net als jij benieuwd welke keuzes er door organisaties gemaakt zijn of nog gemaakt moeten worden.
Wanneer er een aanvraag binnen komt via het OLO gaat er een e-mail naar het bevoegd gezag met daarin de aanvraag in xml formaat en een e-mail met daarin de aanvraag in twee pdf bestanden.

Hoe gaan andere organisaties er voor zorgen dat deze aanvragen bij de DIV afdeling komen?

Krijgt DIV een e-mail van de e-mail beheerder van de gemeente/ wordt het op een aparte schijf gezet ... wordt het door de vakafdeling in het DMS geregistreerd....

En wie haalt de bijlagen van het OLO af?

Ik ben wel benieuwd wie hier ideeen over heeft....

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden